Sejarah Murtabak Raja
Murtabak Raja merupakan makanan yang berasal dari Kelantan, merupakan murtabak yang mempunyai ciri-ciri istimewa diilhamkan khas bagi hidangan kerabat Di Raja Kelantan pada tahun 1950-an. Pada zaman dahulu, makanan ini hanya boleh dinikmati oleh kerabat Di Raja sahaja kerana harganya yang mahal dan proses pembuatannya sangat rumit dan dibuat dengan menggunakan tangan.
Mempunyai ciri-ciri yang istimewa, yang mana salah satu daripadanya mempunyai saiz yang agak besar dan sesuai dimakan oleh 5 hingga ke 6 orang. Kini, anda juga boleh merasakan keenakan Murtabak Raja itu sendiri mendapatkannya di kedai-kedai tertentu di Kelantan.
Mempunyai ciri-ciri yang istimewa, yang mana salah satu daripadanya mempunyai saiz yang agak besar dan sesuai dimakan oleh 5 hingga ke 6 orang. Kini, anda juga boleh merasakan keenakan Murtabak Raja itu sendiri mendapatkannya di kedai-kedai tertentu di Kelantan.
BANDINGKAN KETEBALANNYA...?
Emm..... sedap tok leh nok rhoyak....?
Tiada ulasan:
Catat Ulasan