PILIHANKU

TAJAAN

13 Jun 2010

UCAPAN PENANGGUHAN: PAS PASTI KE PUTRAJAYA...?PAS yakin ke Putrajaya
Hazayani Zakaria   
PENGKALAN CHEPA, 13 Jun: Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang optimis PAS dan Pakatan Rakyat mampu menawan Putrajaya suatu hari nanti.
Beliau sewaktu menyampaikan ucapan penangguhan di muktamar PAS kali ke-56, di Pusat Tarbiyah Islamiah Kelantan (Putik) hari ini berkata, tidak mustahil suatu hari nanti Pakatan Rakyat berjaya mentadbir negara melihat kepada sokongan yang diberikan oleh rakyat termasuk orang bukan Islam terhadap PR.
"Ke Putrajaya Insya-Allah, kita membawa kemenangan. Orang kata kita bermimpi, tapi kita bermimpi yang soleh," katanya disambut tepukan gemuruh para perwakilan.
Beliau juga berkata, sekiranya syariat Islam benar-benar diamalkan di negara ini, segala permasalahan sosial yang melanda negara dapat diselesaikan.
"Jika benar-benar kita mengamalkan syariat Allah, insya-Allah segala permasalan sosial dan moral dapat diselesaikan," katanya.
Beliau berkata, PAS berada dalam bahtera yang selamat bersama rakan-rakan Pakatan yang lain.
"Yakinlah, kita sekarang ini berada dalam bahtera yang selamat. Teruslah besama Pakatan rakyat untuk ke Putrajaya," katanya.
Dalam pada itu, beliau turut memuji mutu perbahasan seluruh perwakilan yang disifatkan sebagai matang dan menepati isu.
"Saya mengambil kesempatan di sini untuk mengucapkan tahniah kepada seluruh perwakilan yang menyampaikan perbahasan yang mutunya semakin meningkat," katanya.
Sumber: Ubah suai daripada HarakahDaily.Net, 13/6/2010

Tiada ulasan:

Catat Ulasan