PILIHANKU

TAJAAN

19 Julai 2010

KERANA LEMAH: UMAT ISLAM DIPERSENDA...?


Sejarah membuktikan bahawa musuh utama kedaulatan dan kekuatan umat Islam ialah permusuhan sesama sendiri sehingga kita menjadi lemah dan dipersenda musuh akhirnya. Umat Islam bijak bercakap, bijak berhujah tetapi amat lemah dalam tindakan. Di mana-mana sahaja kini, umat Islam saling bercakaran sesama sendiri sehingga berlaku pertumpahan darah. Lihat sahaja umat Islam di Pakistan, di Iraq, di Sudan, di Somalia, di Afghanistan dan di wilayah-wilayah lain, bagi mereka darah dan air mata saudara seagama sudah tidak ada nilai lagi.

Di Malaysia juga sudah terbit benih-benih perpecahan walaupun tidak sampai kepada pertelingkahan yang menumpahkan darah. Tapi, harus diingat! Jika tidak dibendung dan tiada pula keinsafan serta kesedaran, lambat-laun pasti juga akan berlaku di bumi kita. Percayalah, perpecahan akan membawa seribu kerugian, dan apabila telah berlaku, sukar bagi kita untuk kembali ke pangkal jalan.

BERSATULAH UMAT ISLAM DEMI KEAGUNGAN ISLAM
Lihatlah Betapa Umat Islam Dihancurkan Oleh Musuh Kerana Kelemahan DiriLIHATLAH BAGAIMANA UMAT ISLAM ALGERIA DIHINA DAN DIBUNUH KEJAM
OLEH MUSUH-MUSUH DURJANA SEDIKIT MASA DULU...?


Foto daripada Blog Peribadirasulullah

Tiada ulasan:

Catat Ulasan