PILIHANKU

TAJAAN

08 September 2010

ORANG KITA TAJA BENDERA...?

JMM serah dua bukti kukuh - Azwanddin

Azwanddin Hamzah (tiga dari kiri) bersama sebahagian ahli JMM menunjukkan laporan poils terhadap penglibatan portal propembangkang The Malaysian Insider di Balai Polis Travers, Kuala Lumpur, semalam.

KUALA LUMPUR 7 Sept. - Jaringan Melayu Malaysia (JMM) hari ini membuat laporan polis berhubung dakwaan hubungan istimewa portal berita propembangkang, The Malaysian Insider dengan tiga pemimpin Kumpulan Benteng Demokrasi Rakyat (Bendera) di Indonesia.
Laporan yang dibuat di Balai Polis Jalan Travers pukul 2.30 petang itu, bertujuan menyerahkan dua bukti kukuh didakwa boleh mengaitkan portal berita tersebut dengan tiga pemimpin terbabit.
Yang Dipertua JMM, Azwanddin Hamzah berkata, pihaknya percaya dua bukti itu mampu membantu polis dalam penyiasatan kes tersebut.
"Satu daripada bahan bukti itu adalah dokumen bergambar yang dipercayai boleh mengaitkan hubungan istimewa antara portal berita tersebut dengan Bendera.
"Satu lagi adalah dokumen diklasifikasikan polis sebagai dokumen persendirian. Kita (JMM) tidak dibenarkan mendedahkan bukti itu kepada mana-mana pihak.
"Bukti ketiga yang kita sebut sebelum ini, JMM belum bersedia untuk dedahkan," katanya ketika ditemui selepas membuat laporan polis itu di sini, hari ini.
Azwanddin berkata, pihaknya percaya dua bukti itu dipercayai dapat membantu pihak berkuasa menjalankan siasatan berhubung 'keakraban' portal itu dengan Bendera.
Katanya, ia sekali gus bakal mendedahkan pihak mana di negara ini terbabit menaja pertubuhan itu.

Sumber: Utusan Malaysia Online, 8/9/2010

Tiada ulasan:

Catat Ulasan